Szívügyünk a kert!

Víz nélkül nem megy!

логические игры

Automata öntözőrendszerek tervezése, telepítése, forgalmazása

ontozes-3Az automata öntöző rendszer már nem csak álom! Unja már, hogy a slag végén kell állnia órákat a szeretett gyep mégis megsárgul? Kérje árajánlatunkat automata öntöző rendszerre. Ha azt gondolja, hogy ez az Ön számára megfizethetetlen, jó hírünk van. Az automata öntöző rendszerek ára az utóbbi 10 évben nem, hogy nem ment feljebb, de még olcsóbb is lett. Egyszeri befektetésre elérheti, hogy éjjel, míg Ön alszik az automata öntöző rendszere dolgozik, locsol Ön helyett, ezzel időt energiát és pénzt takarít meg. Cégünk csak minőségi anyagokkal (Toro, Rain Bird, Hunter és Iritrol) dolgozik. Szakemberünk aki több, mint 15 éve foglalkozik öntözés technikával, egy előre egyeztetett időpontban felméri az Ön kertjét és külön az Ön kertjére specializált árajánlatot ad Önnek.

  Az automata öntözőrendszer számos előnye közül néhány:

Olyankor öntöz, amikor a használója meghatározza. Általában éjszaka, amikor hűvösebb a levegő, így kevesebb a párolgás és a növények is jobban viselik a hideg vizet. Hálózati víz használata esetén nem elhanyagolható az a tény, hogy a nappali öntözésnek kb. 30%-a elpárolog, így nem szívódik be a talajba. Tehát ez esetben a víz 1/3-át elpocsékoljuk

Egyenletes vízeloszlást biztosít adott területen.

A különböző területek és növények más és más mennyiségű vizet igényelnek. Gondoljunk arra, hogy egy családi háznál is van Északi ill. Déli oldal, árnyékos és napos terület.

Az öntözőfejek csak akkor emelkednek ki, miközben éppen öntöznek. Ha elvégezték a dolgukat, visszahúzódnak a földbe, így nem zavarják a terület használatát és a fűnyíróval, sem kell kerülgetnünk.

Nyári szabadság alatt, ha hosszabb időre elutazunk, nem arra érkezünk haza, hogy növényeink elszáradtak, füvünk kiégett, mert öntözőrendszerünk dolgozott, míg mi nyaraltunk

Munka után fáradtan hazaérve nem kell esetleg órákig a „slag végén állni”, mert az automataöntöző elvégzi helyettünk ezt a munkát.

Esőérzékelővel szerelve az időjárás változásait is „figyeli” és ha esik, letiltja az öntözést. Az érzékelő úgy van kialakítva, hogy kb. annyi idő alatt szárad ki, mint a föld, így nem öntöz feleslegesen.

  Az automata öntöző anyagairól:  Több mint tízenöt éves saját tapasztalat és a nemzetközi megítélés alapján véleményem szerint automata öntözőrendszerben a „KIRÁLY” a HUNTER, a RAIN BIRD és a TORO. /ebben a sorrendben szerintem/ Nem véletlen talán, hogy a világ sportlétesítményeiben, golfpályáin és közterületein szinte kizárólag e három márka található meg. Amikor öntözőrendszert tervezek, figyelembe veszem a helyi adottságokat, vízminőséget és hozamot, tapasztalat alapján választom ki az anyagokat. Szerencsére a vezető márkák kompatibilisek egymással, így megtehetem azt, hogy saját „szám íze” szerint válogatom össze a beépítésre kerülő alkatrészeket.   Az automata öntöző főbb alkotóelemei:

  • Vezérlők
  • Mágnesszelepek
  • Szórófejek
  • Csővezeték
  • Kötőidomok

Úgy gondolom, nem mindegy, saját érdekemben is, hogy a legjobb, legmegbízhatóbb anyagokat építsem a rendszerbe.

Amennyiben a rendszert nem hálózati vízről, hanem kútról üzemeltetjük, úgy szükség van vízellátásra is.

Maga a szivattyú mely a vízellátást biztosítja, körültekintő választást igényel.

Általában un. Presskontrollt alkalmazok a szivattyú elindításához és megállításához, mert ez tartalmazza a szivattyú védelméül szolgáló átfolyás érzékelőt, mely szárazonfutás esetén leállítja.

Meg kell említeni még, az un. Hydrocyklont, mely amennyiben szükséges a homokot távolítja el a kútvízből. Amennyiben a kútvíz homokos szükséges beépíteni, mert az öntözőrendszer érzékeny anyagai/mágnesszelepek, öntözőfejek/a rajtuk keresztüláramló vízben lévő homoktól meghibásodhatnak.

Szivattyú márkájának megválasztása tapasztalat alapján történik.

Sok fajta szivattyú közül én a Leo, Dab,   Pentax, a Viló és a Lovara márkákat ajánlom az ár és a megbízhatóság függvényében. Ezeket a márkákat forgalmazom, de kívánságra bármilyen szivattyút beépítek.

 

Kérje ingyenes tanácsadásunkat, vagy felmérésünket Bp-en, és annak 50 Km-es körzetében, előzetes telefonos vagy e-mail-es egyeztetés alapján.

Hírek archívuma

Copyright © 2016 | Buja Kert | by Web-Guru
рецепты салатов